دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 47 KB
تعداد صفحات : 23
بازدیدها : 190
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 3500 تومان
خرید این فایلدانلود مقاله نقش تلفن و تلگراف در ایجاد ارتباط
مخابرات در ایران همچون دیگر نقاط جهان با نصب اولین خط تلگراف در سال 1236 هجری خورسیدیعنی چهارده سال بعد از موفقیت مورس,بین تهران وچمن سلطانیه در نزدیكی زنجان (اردوگاه تابستانی ناصرالدین شاه)تحقق یافت.
دو سال بعد خط تلگراف سلطانیه به سمت زنجان و تبریز و جلفا امتداد یافت و به شبكه تلگرافی روسیه پیوست. توسعه تلگراف بسیاری از شهرها را سال به سال درنوردید.تا اینكه ایران در سال 1248 به عضویت اتحادیه بینالمللی تلگراف درآمد.اداره تلگراف در سال 1255 به وزارت تلگراف ارتقاء یافت.
مرحله دوم فناوری مخابرات با نصب تلفن آغاز میشود.اگرچه اولین خط تلفن در حدود دوازده سال پس از اختراع آن,یعنی سال 1269 در تهران راهاندازی شد,اما گسترش شبكه تلفن در ایران از سال 1320 آغاز گردید.
در سال 1269 بین دو ایستگاه ماشین دودی و شهر ری ارتباط تلفنی برقرار شد.بعد از آن بین كامرانیه(شمیران)و عمارت سلطنتی وزارت جنگ(تهران)و سپس مقر ییلاقی شاه(احتمالاً سلطنتآباد)و عمارت سلطنتی تهران ارتباط تلفنی دایر شد. در اول آبانماه 1305 تلفن جدید برروی 2300 رشته كابل آماده بهرهبرداری شد.در مرداد 1308 به موجب تصویبنامهای,رسیدگی به امور تلفن كه در دست شركتها بود,به وزارت پست و تلگراف واگذار و نام آن وزارتخانه به وزارت پست و تلگراف و تلفن تبدیل گردید.دوسال بعد سهام شركتهای تلفن برای دولت خریداری و شركت سهامی تلفن ایران تأسیس شد.پس از شهریور 1320 همزمان با خروج نیروهای متفقین از ایران,خطوط تلفن جدید(كاریر)كه توسط آنان در ایران تأسیس شده بود,خریداری گردید.
.....
در سال 1313 تمامی شركتهای تلفن موجود در سطح كشور در هم ادغام گردید و شركتی واحد به نام «شركت سهامی تلفن ایران »با مشاركت سهامداران و زیر نظر وزارت پست و تلگراف و تلفن به وجودآمد و فعالیتهای ارتباطی مخابراتی كشور به دو سازمان مستقل دولتی سپرده شد ؛ به این ترتیب كـه شركت سهامی تلفن ایران عهده دار توسعه و نگهداری و بهره برداری از تأسیسات تلفن شهری در سراسر كشور بود و وزارت پست وتلگراف و تلفن نیز وظیفة ایجاد ارتباط بین شهری و بین المللی را به عهده داشت .
پس از شهریور 1320 هجری خورشیدی , همزمان با خروج نیروهای متفقین از ایران خطوط تلفن جدید (كاریر) كه توسط آنان در ایران تأسیس شده بود, خریداری گردید.
روند توسعه مخابرات از تلفن مغناطیسی تا خودكار بتدریج ادامه یافت و در سال 1343 استفاده از شیوة ریز موج (مایكروویو) در مخابرات ایران آغاز و به دنبال آن در سال 1345 اولین كارخانة مخابراتی تأسیس شد.
خرید و دانلود آنی فایل