مقاله بهبود پاسخ دهی به داروهای ضد درد

مقاله بهبود پاسخ دهی به داروهای ضد درد مقاله بهبود پاسخ دهی به داروهای ضد درد

دسته : -پژوهش های دانشگاهی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 14 KB

تعداد صفحات : 28

بازدیدها : 240

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

مقاله بهبود پاسخ دهی به داروهای ضد درد

مقاله بهبود پاسخ دهی به داروهای ضد درد

هنگامی كه درد توسط مخدرهای خوراكی كنترل نمی شود، باید سایر روشها درنظر گرفته شوند. در این مقاله به بررسی راههای نختلف در دسترس، فواید و خطرات همراه هر یك از این روش های جایگزین پرداخته شده و شواهد تازه ای در رابطه با تآثیر آنها در تسكین درد و آرامش بخشی به بیمار ارایه خواهند شد.

اصول

در درمان دردهای سرطانی متوسط تا شدید مورفین داروی استانداردی است كه سایر مخدرها با‌آن مقایسه می شوند. تجویز مخدرها از راه خوراكی از سال 1986 توسط سازمان بهداشت جهانی و به خاطر سادگی، سهولت، و تأثیربخشی آن مورد تأیید قرار گرفته است.

مخدرهای را می توان به جز از راه قرص های خوراكی از راههای دیگری مالنند محلول های مایع، كپسول، تركیبات مخاطی، شیاف، برچسب های پوستی، و تزریقات زیرجلدی، داخل وریدی و نخاعی تجویز نمود.

انتخاب راهی دیگر برای تجویز مخدرهای بستگی به فواید، خطرات، تأثیرگذاری ها و نیز هزینه های دارو بریا هر بیمار. این انتخاب همچنین توسط داروها و یا روش های تجویزی در دسترس در هر كشور و یا منطقه فرق می نماید.

مصاحبه با دكتر Nathan Cherny و دكتر Sharon Weinstein

س) آیا تجویز مخدرها از راه خورای همیشه بریا كنترل دردهای سرطانی ارجحیت دارد؟

ج) آری، راه خوراكی كه بعلت سهولت، تحمل آسان و اینكه اكثراً  ارزان ترین روش نیز می باشد توصیه می شود. همیشه سعی بر این است كه تا حد امكان بیماران روی رژیم خوراكی مخدرها نگهداشته شوند. در واقع، مخدرهای خوراكی را می توان حتی تا زمان مرگ نیز ادامه داد.

س) تحت چه شرایطی در نظر گرفتن جایگزین هایی برای مخدرهای خوراكی لازم می شود؟

ج) هنگامی كه بیمار دچار عدم توانایی جذب مخدرهای خوراكی شده و همزمان در زجر و ناراحتی به سر می برد. در مواردی مانند استفراغ های شدید، انسداد روده، عدم توانایی بلع قرص های و یا كپسول ها و یا هنگامی كه بیمار دچار كاهش سطح هوشیاری است باید از راههای جایگزین دیگری استفاده كرد.

س) در شرایطی كه منابع در دسترس محدود هستند، پزشكان و سرپرستاران ممكن است امكان تعویض راه تجویز و یا نوع داروی مخدر را نداشته باشند. برای چنین حالتی چه توصیه ای دارد؟

ج) هنگام تعویض دارو، مقایسة دزهای معادل تسكین درد باید درنظر گرفته شوند. برخلاف آن، در صورت تعویض راه تجویز دارو و نه خود دارو، خصوصاً اگر كه مخدر مورد نظر بطور بارزی تحت تاثر عبور اول كبدی قرار می گیرد. دز دارو باید تنظیم شود. در عمل، تنوع بسیاری بین پزشكان براساس تجارب شخصی آنها وجود دارد.

س) آیا معتقدید كه تجارب شخصی در انتخاب نوع داروی مخدر اهمیت دارند؟

ج) البته، معمولاً پزشك نوعی از دارو و روش تجویز را انتخاب خواهد كرد كه از همه به آن آشناست. با این وجود، ممكن است كه این انتخاب بهترین انتخاب ممكن برای بیمار نبوده و پزشكان باید تلاش نمایند تا با تمام داروهای مخدر موجود در دسترس شان آشنا شوند. بعلاوه، پزشكان باید محاسبة دز دارو را هنگامی كه بین دو نوع مخدر متفاوت و یا راههای مختلف تجویز مخدر انتخاب می كنند فراگیرند.

س) چرا راه تجویزی انتراتكال از راه اپیدورال بیشتر مورد توجه است؟

ج) یك كانتراكسترنال[1] انتراتكال از نظر تكنین بسیار ساده تر قرر گرفته و استفاده از آن توسط افراد بسیار بیماری كه در مراحل آخر بیماری خود و در منزل به سر می برند راحت تر است. در راه تجویز انتراتكال انسیدانس انسداد كاتر، میزان عدم فعالیت صحیح و احتیاج به دز كمتر بوده و كنترل درد مؤثرتری نیز ایجاد می گردد. درمان انتراتكال به نسبت درمان اپیدورال برای استفاده در منزل و از راه انفوزیون مداوم مناسب تر می باشد چون حجم و دز روزانه آن بسیار كمتر است.

س) كاهش دادن میزان تهاجمی بودن رو شهای درمانی تا چقدر مهم است؟

ج) نظر به تعداد زیاد بیماران سرطانی در خارج از مراكز درمانی، پزشكان، پرستاران و مددكاارن غالباً خدمات نگهدارنده را به بیماران و خانواده های آنان منتقل كنند. وراههای ساده، مطمئن و مءثر تجویز مخدر برای چنین بیمارانی جهت تسكین درد در منزل بسیار بااهمیت است.


[1] - External intrathecal catheter

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید