دسته : اقتصاد
فرمت فایل : powerpoint
حجم فایل : 1716 KB
تعداد صفحات : 37
بازدیدها : 511
برچسبها : شاخص های رفاه دولت رفاه سطح رفاه لگاتوم
مبلغ : 12000 تومان
خرید این فایلپروژه دانلودی پاورپوینت شاخص های رفاه
مقدمه
یکی از مسائل مهمی که با توجه به آن کشورها رتبه بندی می شوند، رفاه است. رفاه را شاید بتوان هدفِ غایی هر اقتصاد و یا به صورت کلی تر هدف غایی نوعِ بشر دانست. انسان ها از بدو پیدایش به دنبال سعادت بوده اند و شاید مصداق سعادتمندی در دنیای امروزِ ما را تا حدی بتوان با رفاه توضیح داد.
دولتی است که در آن تأمین و بهبود رفاه عمومی وظیفه قانونی نهادهای قدرت است. در این نظام اقتصادی دولت به همه کسانی که به هر دلیل نتوانند هزینه های خود را تأمین کنند یاری رسانی می کند. این کار از طریق پرداخت مستمری (حداقل درآمد) یا کمک های نقدی دیگر انجام می شود.
دولت رفاه به معنی وجود سیاست های سنجیده و هوشمندانه ای در زمینه تأمین دست کم حداقل استاندارد زندگی برای همه و ارتقای برابری در فرصت های زندگی است و در آن هیچ تردیدی در زمینه ضرورت تمرکز تمام توجه همه نهادهای رسمی بر تأمین خدمات همگانی وجود ندارد. در ادبیات موجود در زمینه دولت رفاه، تأکید بر دو اصل اساسی مورد ادعاست : تأمین خدمات رفاهی برای تضمین بقا در شرایط اقتصاد آزاد، و وجود دولت دموکراتیک.
در این نظام اقتصادی دولت وظیفه دارد که امکانات بهداشتی درمانی، بیکاری و بازنشستگی، تأمین مسکن و خدمات آموزشی و مانند آن را از زمان تولد تا مرگ برای همه شهروندان تأمین کند.
با این حال منتقدان معتقدند که در دولت رفاه، علاوه بر ایجاد نابرابری، انگیزه لازم برای فعالیت اقتصادی از شهروندان گرفته خواهد شد و همچنین حق دخالت دولت در همهِِ ی عرصه های زندگی شهروندان و تنگ شدن حیطه اختیار و آزادی شهروندان نتایج بدی برای جوامع نوین به دنبال خواهد داشت.
موسسه لگاتوم شاخصی به نام شاخص لگاتوم را برای اندازه گیری سطح رفاه کشورها دارد. این شاخص به جز تولید ناخالص داخلی عوامل دیگر چون سرمایه اجتماعی، سلامتی، آزادی سیاسی و کیفیت کلی زندگی را نیز در نظر می گیرد.
این شاخص به ما می گوید که مرفه ترین کشورها لزوما آن هایی نیستند که تولید ناخالص داخلی بالایی دارند، بلکه کشورهایی هستند که شهروندانشان آزاد، شاد و سالمند. این دقیقا همان چیزی است که احساس رضایت مندی، خوشبختی و سعادت را در فرد شکل می دهد. نکته کلیدی این است که سیاست گذارانی که سیاست ها و اقداماتشان در راستای تبدیل کردنِ شهروندان به انسان هایی شاد، سرزنده و خوشبخت قرار دارد، علاوه بر تشکیل یک جامعه سالم و پویا در حال کاهش دادن هزینه های اجتماعی و قرار گرفتن شاخص های اقتصادی در روندی مثبت و رو به رشد هستند. چراکه جامعه ای که تعاملات انسان ها در آن برنده و تیز باشد، به طورقطع با هزینه های بالایی دست به گریبان است....
مقدمه
دولت رفاه
تاریخچه دولت رفاه
ویژگی های دولت رفاه
دولت رفاه در آلمان
دولت رفاه در بریتانیا
دولت رفاه در آمریکا
دولت رفاه در کشورهای نفتی
دولت رفاه در کشورهای اسکاندیناوی
افول دولت رفاه
نقد دولت رفاه
دولت رفاه در جمهوری اسلامی ایران
شاخص های اندازه گیری سطح رفاه لگاتوم
شاخص های فرعی زیر چتر لگاتوم
اقتصاد
کارآفرینی و فرصت
آموزش
سلامت
ایمنی و امنیت
آزادی فردی
سرمایه اجتماعی
محیط زیست
رتبه بندی شاخص رفاه لگاتوم در سال 2017
نقشه رفاه جهان در سال 2017
وضعیت ایران در شاخص لگاتوم
منابع